23.11.2015

OSTEOPATIA

Osteopatia on tehokas, turvallinen ja monipuolinen tuki- ja liikuntaelimistön vaivojen tutkimiseen, hoitamiseen ja ennaltaehkäisemiseen erikoistunut manuaalinen hoitomuoto. Osteopaatin ammattitaito perustuu vahvaan anatomian ja fysiologian tuntemiseen sekä tarkkaan käsin suoritettuun hoitamiseen ja tutkimiseen. Kehon toiminnallisia häiriöitä hoitamalla osteopaatti pyrkii tukemaan kehon omien terveyttä ylläpitävien mekanismien toimintaa ja siten edistämään, palauttamaan ja ylläpitämään osteopaatille hakeutuneen henkilön hyvinvointia, terveyttä ja toimintakykyä.

Osteopaatilla on käytössään paljon erilaisia hoitotekniikoita, jotka valitaan asiakkaan vaivan ja terveydentilan mukaisesti. Osteopaatit käyttävät hoitaessaan yksilöllisesti mm. erilaisia mobilisaatio-, manipulaatio- ja pehmytkudostekniikoita, joiden avulla pystytään palauttamaan tai lisäämään nivelten liikkuvuutta, tehostamaan aineenvaihduntaa, vähentämään kudosten kiristyksiä sekä vapauttamaan ja tasapainottamaan hermoston toimintaa.

Tyypillisiä osteopaattien hoitamia vaivoja ovat:

  • selkä-, niska- ja hartiakivut
  • erilaiset ylä- ja alaraajakivut
  • päänsärky ja migreeni
  • stressi
  • toiminnalliset hengitys- ja ruoansulatusongelmat
  • lihaskireydet sekä erilaiset hermoston kiputilat (esim. hermopinne)
  • raskauden aikaiset tai jälkeiset kiputilat
  • urheiluvammat ja fyysiset ylirasitustilat

Osteopaattisten hoitokertojen määrä riippuu esiintyvästä vaivasta. Akuutin vaivan hoitamiseen saattaa riittää 1-3 hoitokertaa, mutta kroonistuneen vaivan hoitaminen saattaa viedä 5-10 hoitokertaa. Tarvittaessa asiakas ohjataan toiselle terveydenhuollon ammattihenkilölle tai lääkäriin. Monipuolisten hoitomallien ja -tekniikoiden myötä osteopaattinen hoito soveltuu kaikenikäisille ja -kuntoisille. Osteopatia on nimikesuojattu sekä Valviran hyväksymä ja valvoma terveydenhuollon hoitoala.

Lisää tietoa osteopatiasta löydät osoitteista www.osteopaattiliitto.fi sekä www.osteopatiakeskusvalo.fi

N10_0051_edited-1harmaa